26 Nisan 2012 Perşembe

Eminönü Ganimetleri

23 Nisan tatilini boş geçiremezdik.Eminönü'ne gidelim dedik.Sabah erkenden yola düştük.Kadıköyde motor beklerken karşı tarafı saran siyah dumanı gördük.Duman Zeytinburnu'ndan Ortaköy'e kadar uzanıyordu.Büyük bir yangın olduğu kesindi.Dün gazeteye baktım,tekstil atölyeleri yanmış.Neyseki can kaybı yok.Eminönü çok sakindi.Kalabalığa kalmamış olmamanın verdiği mutlulukla rahat rahat alışverişimizi yaptık.Öncelikle çamaşır,gecelik vs. işini hallettik.Bursa kumaş pazarının alt katında Mesut Tuhafiye var.Pierre Cardin'in satış yeri.Fiyatları normal fiyatının yaklaşık olarak yarısı.Kendimizi kaptırıp biraz fazla aldık sanırım.Sonraki durağımız ise Şark Han oldu.Mutlaka uğranması gereken bir han bence.Nişanlım da çok sevdi,salon için süs objeler,hafif eskitme objeler mevcut.Fiyatlar ise çok uygun.Bir tane eski model telefon,ferforje saat ve salon süslerimizi aldık..Şark Han'ın biraz yukarısında sol taraftaki sokak bavulcuların yeri.Çeşitli fiyatlar mevcut.Bir tane de bavul kaptık.Aldıklarımızın bir kısmını içine koyduk,kollarımız koptu.English Home'dan ferforje gazetelik ve ayaklı tepsi aldık.İki bohça,bir masa örtüsü takımı,gelin tacı,kurdele,çiçek,plastik tabak,çatal derken tüm eksiklerimizi aldık.Saat 13.30 da işimiz bitmişti ki zaten kalabalık artmaya başlamıştı.Hemen evimize döndük.Eminönü'nü çok seviyorum,ama sabahın erken saatlerinde :)







Tacım

Babam çok sevdiği için damadı hediye aldı.



Arabalara havlu yerine bağlanacak olan demetlerin yapımında kullanılacak olan çiçeklerimiz






16 Nisan 2012 Pazartesi

Damatlık

Cuma iş çıkışı Palladium'a gidip,damatlık baktık.D'S Damat ta fiyatlar uçuktu.Cumartesi günü yağmur çamur demeden Via Port'a gittik.Pierre Cardin'in damatlığını beğenmedik,ceketi tam üzerine oturmadı.Tekrar rotamızı D'S Damat'a çevirdik.Set halinde komple alınca %30 indirimleri oluyor ve bir de parfüm hediye ediyorlar.Damatlık alacaklara tavsiyem,D'S Damat ama outleti :)

Papyon istemezken,papyon almaya karar verdik.Kuşak ne ya takmam derken baktım nişanlım kuşak da taktı :) Yakası saten ama çıkartabiliyorsun,günlük bir takım olarak da sonradan kullanılabiliyor olması büyük bir avantaj.Gömleklerde çok çeşit var,siyah düğmeli,gizli düğmeli,siyah şeritli...Siyah şeritliyi denedik fakat yaka kısmı papyonun altından siyah-beyaz bir görüntü oldu.Gizli düğmeli bembeyaz ata yaka bir gömlek aldık.Ayakkabıyı da ordan alabilirsiniz.Ayakkabıyı da beğendik ve damatlık konusu tamamen kapandı.


Veee en tatlı damat :)

13 Nisan 2012 Cuma

Kına gecesi için abiye


Abiye bakmaya gitmeden önce internetten birkaç model baktım.İnternette beğendiğim elbisenin aynısını bulmam sanırım imkansıza yakın.Aslında ilk foroğraftaki gibi bir model istiyorum.Bir tane denemiştim buna benzeyen ama turuncuydu.Turuncu en son tercih edeceğim renkler arasında yer alıyor.Bir daha böyle bir modeli giyecek ortamı bulamam diye düşündüğümden kınamda giymeyi istiyorum.Haftasonu bakalım neler bulacağım,ya da bulacak mıyım ? :)










Bu yeşili de beğenmemek mümkün değil.



30 Mart 2012 Cuma

Leslie ile yürü ve incel!


Leslie Sansone:Olduğun yerde yürümek adına süper egzersizleri bulunan kişidir. sadece 30 dakikalık egzersizini her gün yapınca, 3 günde bile fark yarattığı görülmüştür. İşin garip tarafı yormamakta ve de sıkmamaktadır.

--kick.. and kick.. and kick.. yeaah powerr kick -- duymaya hazır mısınız? Videoları için tık tık


Her zaman dışarı çıkıp,yürüyüş imkanımız olmuyor.Fakat bu egzersiz ile kilometrelerce yol yürümüş kadar enerji harcayabiliyoruz.














SAĞLIKLI BESİNLER – SAĞLIKLI PİŞİRME YÖNTEMLERİ

SAĞLIKLI BESİNLER – SAĞLIKLI PİŞİRME YÖNTEMLERİ

Sağlıklı besinler sağlıklı yöntemlerle pişirilmedikleri takdirde besin değerlerinde kayıplar oluşabilmektedir. Örnek olarak:

Mangalda ızgara yapılan etler, aleve çok yakın pişirilirse kanserojen öğeler oluşabilir, etlerden damlayan su ile B vitaminleri kayba uğrar. Bu nedenle metal çatal yerine tahta maşa kullanılması ve etlerin ateşe çok yakın olmamak koşulu ile sürekli olarak çevrilmeden ızgara yapılması öngörülmektedir.
Kuru fasulye, nohut, mercimek gibi baklagiller iyi pişirildiğinde sindirimi kolaylaşır ve böylelikle protein değeri artar. Öte yandan haşlama sularının dökülmesi veya çabuk pişmesi için soda / maden suyu eklenmesi besin değerini azaltır.
Yumurta, çiğ olarak tüketilmemelidir. Çiğ yumurtanın sindirimi güçtür ve biotin adındaki bir vitaminin emilimi engellenir. Ayrıca besin zehirlenmesine de yol açabilir.
o Yumurta en fazla 8 - 10 dakika haşlanmalıdır. Uzun süre pişen veya haşlandıktan sonra bekleyen yumurta sarısının etrafı yeşil renk alırsa hem sindirimi güçleştirir hem de besin değeri azalır.
Sütler de kesinlikle çiğ olarak tüketilmemelidir. UHT teknolojisiyle sunulan uzun ömürlü süt veya pastörize süt alınması daha sağlıklı olacaktır. Bu kapalı sütleri ısıtma veya kaynatma zorunluluğu yoktur, soğuk olarak da içilebilir.
Süt uzun süre kaynatılırsa vitaminleri azalır. Pastörize ve sterilize edilmemiş süt kabardıktan sonra 4 - 5 dakika karıştırılarak kaynatılmalıdır. Ardından hemen soğutulup cam kavanoz içerisinde buzdolabına konularak 1 - 2 gün içerisinde kullanılmalıdır.
Makarna ve erişte gibi besinlerin haşlama suları dökülmemeli, çekeceği kadar su ile suyu çektirilerek pişirilmelidir. Haşlama suyu dökülür ve ardından soğuk suyun altında tutulursa B1vitamininde %80’lere varan kayıplar oluşabilir.
Şehriye, pirinç ve unun kavrulması protein kaybına neden olmaktadır.
Taze sebzeler önce ayıklanmalı, yıkanmalı, sonra doğranmalı ve yeteri kadar su ile pişirilmelidir. Yeşil yapraklı sebzeler, hiç su koymadan pişirilebilirler. Sebze yemeğine çok su eklenirse vitamin kaybı artar.
Sebzeleri pişirirken soda / maden suyu eklemek, yeşil ve sarı sebzelerden yapılan salatalara limon veya sirke ekleyerek bekletmek A ve C vitamini değerini azaltır.
Patates gibi kabuğu içinde haşlanabilen sebzeler iyice yıkadıktan sonra kabuğuyla birlikte haşlanmalıdır. Piştikten sonra kabuğu kolaylıkla soyulabilir ve besin değeri de korunmuş olur.
Yağlar yakıldıktan sonra yemeğe eklenirse (Örnek: İskender kebap, mantı, yayla çorba) kanserojen öğeler içerirler.
Besinleri mümkün olduğunca tekrar ısıtmaktan kaçınmak gerekir.

Diğer yandan en iyi saklama kabı, besinle alışverişi olmayan nötr kaplardır. Kaptan besine, besinden kaba geçiş olması besin kalitesini olumsuz etkiler. Besin saklamada madeni, plastik, toprak ve cam gibi araçlar kullanılmaktadır. Ayrıca yemek pişirme kullanılan (çelik, emaye, düdüklü tencere vs) bir kap, kalan yemeğin saklanması adına da kullanılabilir. Bir dönem bayanlar tarafından, patlama riski taşıdığı için düdüklü tencereler tercih edilmezken şimdilerde yeni geliştirilen tekniklerle kapak kısmı tencerenin de içerisine girdiğinden daha güvenli olarak kullanım kolaylığı ve zamandan tasarruf sağlamaktadır.