6 Aralık 2015 Pazar

Ambalajlı Süt ve Süt Ürünleri Hakkında Merak ettikleriniz Bu Sitede!

Sağlıklı beslenme yaşamımızın her döneminde hepimizin öncelikli konusu. Endişelerimizi gidermek ve sorularımıza cevap bulabilmek adına hemen bir bilene danışmak istiyoruz ve yaşadığımız çağ gereği ilk başvurduğumuz yer genellikle “internet” oluyor. Ancak, internetteki bilgi karmaşasından neyin doğru neyin yanlış olduğuna bir türlü karar veremiyor ve işin içinden çıkamıyoruz.

Sağlıklı gıda tüketimi dendiğinde akla öncelikli olarak “süt konusu” geliyor. Sütün beslenmemizdeki önemi tartışılamaz bir gerçek. Ancak, sağlıklı ve güvenli süt tüketimi konusunda pek çok doğru bilinen yanlışlar ve iddialar bulunuyor.

Sokak sütü, UHT süt, paketli yoğurtlar… derken liste uzayıp, gidiyor. Tıpkı sorularımız gibi… Lezzeti bir tarafa  ne kadar sağlıklı ürünler tüketiyoruz?

Geçtiğimiz günlerde süt ürünleri hakkında merak ettiğimiz neredeyse tüm soruları yanıtlayan, Ankara Üniversitesi hocalarının katkıları ile hazırlanmış bir siteye rastladık: http://suthakkindahersey.com/

Süt ile ilgili aradığınız tüm soruların cevaplarını bulabileceğiniz gibi Sizde uzmanlara soru sorabiliyorsunuz. İşte o siteden seçtiğim, süt ile ilgili bilmeniz gereken 2 önemli soru.

Daha fazla bilgi almak için siteyi ziyaret göz atmanızı mutlaka öneririm. 

Soru: Evde yapılan yoğurtlar neden daha çabuk ekşiyor?

Cevap: Yoğurdun istenilen kıvam, lezzet ve besleyicilikte olması için mikroorganizmalardan arınmış süt kullanılması, taze maya kullanılması, mayalamanın uygun sıcaklıkta ve sürede yapılması gerekir.

Ev yapımı yoğurtlar bu koşullarda üretilemeyeceği için ve yoğurt yapılan kap kacak ve ortamda bulaşan mikroorganizmalar nedeni ile alkol fermentasyonu yaparak ekşimektedir. Ambalajlı yoğurtlarda ise kullanılan mayanın saf olması dışında üretim ortamlarında hava filtreden geçmekte ve kontrollü ortamda dolum yapılmaktadır.

Soru: UHT işlemi sonucunda probiyotik yani faydalı bakteriler yok olur mu?

Cevap: Sütteki bakteriler probiyotik (bağırsaklar için yararlı) değildir. Bu nedenle  çiğ süt, pastörize veya UHT sütler probiyotik bakateri kaynağı olarak nitelendirilemez.

Süt genel olarak bir probiyotik ürün olarak değerlendirilmez. Her gıdanın yararlı olduğu etki farklıdır. Süt daha çok insan beslenmesinde büyümeyi ve gelişmeyi artırıcı özelliği ile ve başta da bebek ve çocukların beslenmesinde önem arz eden bir gıdadır. Buradaki özelliği iyi bir hayvansal protein ve kalsiyum kaynağı olmasının yanında bağışıklık sistemini güçlendirmesindendir. Bu etkiyi de probiyotik mikroorganizmalardan sağlamaz.

Probiyotik bakteriler yoğurt, peynir, kefir gibi fermente olmuş ürünlerde bulunur. Çiğ sütler, pastörize sütler ve UHT işleminden geçmiş paketli sütler probiyotik özellik taşımazlar. Probiyotik fayda elde etmek için yoğurt, peynir ya da kefir tüketmek gerekir.

 

 

 

Bir boomads advertorial içeriğidir.

24 Mayıs 2015 Pazar

M&M s li Kurabiye


Tam bir çikolata bağımlısıyım,çevremde bunu bilmeyen yoktur :)
Çikolatalı ve kakaolu tüm tarifleri denerim,en çok da kurabiye yapmayı severim.Kurabiye tarifi arşivim oldukça kabarıktır.
Evde 1 kg  M&M's varken bu tarifi es geçmek istemedim ve tek kelimeyle bayıldım.




Cafe Fernando 'nun tarifini mutlaka deneyin :) tarif için tık tık

Ben Kerem uyuduğu sırada yaptığım için mikserle çırpmadım,yoğurdum.O yüzden çikolatalar biraz eridiğinden koyu renk oldu.Orjinal tarifteki görselle farkın bu yüzden olduğunu düşünüyorum.
Kuvertür çikolatayı bıçakla kesmek benim için uğraştırıcı olacaktı,o yüzden rendeledim.
Esmer şeker ve vanilya özütü de katmadım.

Yapacak olanlara şimdiden afiyet olsun :)

13 Mayıs 2015 Çarşamba

+1 olarak geri döndüm :)



Nişanlandığım zaman açtığım bloguma;hamilelik,bilgisayarımın bozulması ve doğum sonrası yoğunluk sebebiyle yazamadım.Şimdi ise oğlum Kerem ile geri döndüm.





   

                                        Paylaşacak çok şey birikti,çok da özlemişim burayı ...

10 Ekim 2013 Perşembe

Çarpı İşi Şablonları

Etamin işlemeye merak salmıştım bir ara,birkaç şey işleyip bıraktım.Fakat havaların soğumasıyla bu işe yeniden başlayacağım sanırım.

İnternetten bulup kaydettiğim şablonlar: