24 Nisan 2016 Pazar

Kerem'in Diş Buğdayı

Kerem ilk incisini 8 aylıkken gösterdi.Çay bardağını alt damağına değdirdiğimizde çıkan o 'tık' sesi bizim için büyük bir sevinç kaynağı oldu.Adettendir,bebeğin dişini ilk gören ona hediye alır.İlk olarak ben gördüm hemen anneme gösterdim ve hediyeyi ondan istedim :) Ah bu anneannelerin çektiği! 

Dört gözle beklediğimiz diş çıktığına göre,diş buğdayı için hazırlıklara başlayabilirdim.İstikamet Eminönü.Marş Marş!


Diş buğdayı temalı çok alternatif var ama benim için en büyük sıkıntı tabi ki RENK!
Her şey ya mavi ya pembe! 


Hastane odası süslemesinde de mavi istemedim.Gold detaylı bir masa hazırlamıştım.(Onun postunu da hazırladığımda linki buraya koyarım)



Son olarak Mavi-Kırmızı renklerinde karar kıldım.
(Ama  bu mavi her yerde olan şu bebek mavisi değil.)


Şeker hamurlu kurabiyelerimi kuzenlerimin yardımıyla hazırladım. 


Şişlerin etrafına kırmızı ponponlar geçirdim.Sebile limonata koyacaktım ama renk olarak çok sırıtacağını düşündüğümden vişne suyunda karar kıldım.İsteyenlere limonata da ikram ettim.



Keçeden diş şeklinde basit bir kostüm yaptık.Sadece bu fotoğraf çekilirken üzerine giydirdim.
En son Kerem hangi mesleği seçecek diye merak edip,önüne makas,kepçe,fotoğraf makinesi,bilgisayar vs. koyduk. Kerem bilgisayarı seçti,babasının izinden gidecek sanırım:)

Buğdayın için lokum saklanıyormuş ve o lokumu bulan bebeğe bir hediye alıyormuş.Biz içine bir  şey koymadık,misafirlerimiz zaten hediyelerle gelmişlerdi.Ekstra külfet olmak istemedik.

İkramlarımız,
*Olmazsa olmaz Haşlanmış Buğday
*Çikolatalı Cupcake
*Şeker Hamurlu Kurabiye
*Şekerlemeler
*Börek 
*Mercimek köftesi
*Hindistan Cevizli Toplar
*Kahveli Kurabiye
*Ev Yapımı Vişne Suyu




Günün hatırası olarak sabun,anahtarlık,diş fırçası-diş macunu dağıttım.
Üzerlerindeki etiketleri zazzle dan tasarladım ve ozalitçide bastırdım.



Bu diş fırçası-diş macunu setini Gamze'nin önerisiyle bulduğum firmadan aldım.Toptan satış yaptıkları için istediğim miktarı az buldular.Diş buğdayı yapacağımı söylediğimde kırmadılar.
(NOT:Burdan firma ismini isteyen birkaç kişiye söyledim ve firma onlara gönderim yapamayacaklarını söylemiş,duyunca çok mahcup oldum,o yüzden artık firmanın ismini vermiyorum)
Bunu hazır olarak satan bir firmadan fiyat almıştım 5 tl demişti.Bana maliyeti dörtte biri kadar oldu ;)



Kardeşimin Kına Gecesi (Taslakta unutulmuş gecikmeli post )

Daha dün kendi kına gecemi anlatıyordum.Üzerinden 3 sene geçmiş ve kardeşim Betül'ün kına gecesini anlatıyorum.#zalimsinzaman diyerek Betül'ün kına gecesine dönüyorum.





Öncelikle benim yaramaz oğlumdan başlayayım,ilk yarım saat çok sakindi herkese gülücükler saçıyordu.Ne olduysa o yarım saatten sonra oldu,uykusu geldiğinden midir yoksa yoğun ilgiden mi bunaldı bilinmez,susmadan ağladı.Kayınvalidem sağ olsun sürekli ilgilendi,bana bırakmadı.Gelin odasına inip ayağında bile salladı ama dur durak bilmeden ağladı.Saat 22:00 civarı uyudu ve o yüksek seste uyanmadı.
Hamileyken mevlütte giydirmek için almak istediğim birkaç kaftan modelini telefonuma kaydetmiştim,kumaşını Pendik'teki Bursa Kumaş Pazarı'ndan aldım ve görümceme gösterdim,o da sağ olsun dikti.











Kaftan : Dikiş Evi (Bursa)
Dikiş Evi'nden kaftan kiralamak istiyorsanız bizim gibi son haftalara bırakmayın derim,çoğu kaftan rezerve edilmişti.Gerçi hepsi birbirinden muhteşemdi,fiyatları da 350 TL'den(Sadece kırmzı renk kaftanlar 350 TL) başlıyor.Biz çok memnun kaldık,herkese rahatlıkla tavsiye ediyoruz.
Benim Kıyafetim: Oleg Cassini  
Kına Mekanı: Maltepe İmamet ve Hitabet Vakfı (4. Kat)
Her salon farklı,bu salonun sandalyeleri ve süslemeleri kırmızı olduğundan ambiyansı kına geceleri için çok uygun.
Organizasyon Hizmeti de var,dansçı kızlarla gecenize ayrı bir renk katabilirsiniz,müzik ayarlama derdine de düşmemiş oluyorsunuz.



6 Aralık 2015 Pazar

Ambalajlı Süt ve Süt Ürünleri Hakkında Merak ettikleriniz Bu Sitede!

Sağlıklı beslenme yaşamımızın her döneminde hepimizin öncelikli konusu. Endişelerimizi gidermek ve sorularımıza cevap bulabilmek adına hemen bir bilene danışmak istiyoruz ve yaşadığımız çağ gereği ilk başvurduğumuz yer genellikle “internet” oluyor. Ancak, internetteki bilgi karmaşasından neyin doğru neyin yanlış olduğuna bir türlü karar veremiyor ve işin içinden çıkamıyoruz.

Sağlıklı gıda tüketimi dendiğinde akla öncelikli olarak “süt konusu” geliyor. Sütün beslenmemizdeki önemi tartışılamaz bir gerçek. Ancak, sağlıklı ve güvenli süt tüketimi konusunda pek çok doğru bilinen yanlışlar ve iddialar bulunuyor.

Sokak sütü, UHT süt, paketli yoğurtlar… derken liste uzayıp, gidiyor. Tıpkı sorularımız gibi… Lezzeti bir tarafa  ne kadar sağlıklı ürünler tüketiyoruz?

Geçtiğimiz günlerde süt ürünleri hakkında merak ettiğimiz neredeyse tüm soruları yanıtlayan, Ankara Üniversitesi hocalarının katkıları ile hazırlanmış bir siteye rastladık: http://suthakkindahersey.com/

Süt ile ilgili aradığınız tüm soruların cevaplarını bulabileceğiniz gibi Sizde uzmanlara soru sorabiliyorsunuz. İşte o siteden seçtiğim, süt ile ilgili bilmeniz gereken 2 önemli soru.

Daha fazla bilgi almak için siteyi ziyaret göz atmanızı mutlaka öneririm. 

Soru: Evde yapılan yoğurtlar neden daha çabuk ekşiyor?

Cevap: Yoğurdun istenilen kıvam, lezzet ve besleyicilikte olması için mikroorganizmalardan arınmış süt kullanılması, taze maya kullanılması, mayalamanın uygun sıcaklıkta ve sürede yapılması gerekir.

Ev yapımı yoğurtlar bu koşullarda üretilemeyeceği için ve yoğurt yapılan kap kacak ve ortamda bulaşan mikroorganizmalar nedeni ile alkol fermentasyonu yaparak ekşimektedir. Ambalajlı yoğurtlarda ise kullanılan mayanın saf olması dışında üretim ortamlarında hava filtreden geçmekte ve kontrollü ortamda dolum yapılmaktadır.

Soru: UHT işlemi sonucunda probiyotik yani faydalı bakteriler yok olur mu?

Cevap: Sütteki bakteriler probiyotik (bağırsaklar için yararlı) değildir. Bu nedenle  çiğ süt, pastörize veya UHT sütler probiyotik bakateri kaynağı olarak nitelendirilemez.

Süt genel olarak bir probiyotik ürün olarak değerlendirilmez. Her gıdanın yararlı olduğu etki farklıdır. Süt daha çok insan beslenmesinde büyümeyi ve gelişmeyi artırıcı özelliği ile ve başta da bebek ve çocukların beslenmesinde önem arz eden bir gıdadır. Buradaki özelliği iyi bir hayvansal protein ve kalsiyum kaynağı olmasının yanında bağışıklık sistemini güçlendirmesindendir. Bu etkiyi de probiyotik mikroorganizmalardan sağlamaz.

Probiyotik bakteriler yoğurt, peynir, kefir gibi fermente olmuş ürünlerde bulunur. Çiğ sütler, pastörize sütler ve UHT işleminden geçmiş paketli sütler probiyotik özellik taşımazlar. Probiyotik fayda elde etmek için yoğurt, peynir ya da kefir tüketmek gerekir.

 

 

 

Bir boomads advertorial içeriğidir.

24 Mayıs 2015 Pazar

M&M s li Kurabiye


Tam bir çikolata bağımlısıyım,çevremde bunu bilmeyen yoktur :)
Çikolatalı ve kakaolu tüm tarifleri denerim,en çok da kurabiye yapmayı severim.Kurabiye tarifi arşivim oldukça kabarıktır.
Evde 1 kg  M&M's varken bu tarifi es geçmek istemedim ve tek kelimeyle bayıldım.




Cafe Fernando 'nun tarifini mutlaka deneyin :) tarif için tık tık

Ben Kerem uyuduğu sırada yaptığım için mikserle çırpmadım,yoğurdum.O yüzden çikolatalar biraz eridiğinden koyu renk oldu.Orjinal tarifteki görselle farkın bu yüzden olduğunu düşünüyorum.
Kuvertür çikolatayı bıçakla kesmek benim için uğraştırıcı olacaktı,o yüzden rendeledim.
Esmer şeker ve vanilya özütü de katmadım.

Yapacak olanlara şimdiden afiyet olsun :)