25 Temmuz 2013 Perşembe

Roma

Turumuzun son günü Roma'ydı.Çok yorulmuştuk artık bitsin bu tur diyorduk fakat Roma ile enerjimiz yenilendi :) Trevi çeşmesinin önünden yaklaşık 4-5 kere geçtik.İspanyol merdivenleri,Trevi çeşmesi,Panthedon,Venedik Meydanı ve Colosseo hemen hemen aynı hizadalar.Ana yolu takip ettiğiniz sürece kaybolmanız imkansız.Tabi Colosseo için bir 15-20 dk. yürümeniz gerekiyor.Hava o gün hiç olmadığı kadar sıcaktı.

Fontana di Trevi: Aslında bizim bildiğimiz gibi aşk çeşmesi değilmiş.Çeşmenin genel ifadesi'deniz'dir.İki tarafta at heykeli mevcut.Bu atlardan biri hırçın (denizin dalgalı olan anını ifade ediyor) ,diğeri ise sakin.(deniz durgun olduğu anı ifade ediyor)
Ara bir sokakta yer alıyor ve inanılmaz kalabalık.Fotoğraf çekilmek için yer kaptığınız anda çekilmelisiniz yoksa böyle yandaki amcalar gibi diğer insanların fotoğraflara dahil olduğunu görüyorsunuz.



 Pantheon:Antik Roma'nın tüm tanrıları için tapınak olarak inşa edilmiştir.Tüm Roma yapıları içinde en iyi korunmuş olanı ve muhtemelen de dünyada döneminin en iyi korunmuş binasıdır.
Hemen sağ tarafta bulunan Ristorante Di Rienzo'da yemek yiyebilirsiniz.Berlusconi öğle yemeklerini burada yermiş.Pizzasını ve Bezelyeli Fettucini'sini denedik.Gayet güzeldi.Tavanları mermer hoş bir mekan.



Bu restorandan çıkıp soldaki sokaktan dümdüz yürüyün ve Della Palma'da dondurma yiyin.150 çeşit dondurması olan,en eski Roma Dondurmacısı.
Kendimizi kaybettik ve birkaç kere gidip bol bol yedik.


Venedik Meydanı.

Venedik Meydanı'nın biraz geçince Antik Roma'yı görüyoruz.Biraz daha ilerlediğimizde ise bizi Colosseo karşılıyor.

İçeriyi gezmek 12 €.Ama oraya kadar gitmişken,gezmeden olmaz.




İmparatorlar burada Roma halkını eğlendirmek için ve biraz da kendi eğlenceleri için gladyatör dövüşleri düzenlerdi. Bunlardan başka pek çok halk gösterileri, taklit deniz savaşları, hayvan avcılığı, infazlar, meşhur savaşların yeniden canlandırılması, klasik mitolojiye dayanan dramalar olurdu. Kolezyum daha sonra barınma yeri, iş dükkânları, dini kışlalar, istiham, taş ocağı, Hıristiyan türbesi olarak çeşitli amaçlarla kullanıldı. Asıl adı Arena iken, sonradan, girişteki heykelin adını aldı. 7 Temmuz 2007 tarihinde, Dünyanın Yeni Yedi Harikası'ndan biri seçildi.


Ve kapanışı İspanyol Merdivenleriyle yapıyorum.İspanya Konsolosluğu'nun önünde bulunması sebebiyle adını İspanyol Merdivenleri koymuşlar.Yoksa tarihi bir özelliği falan yok.Roma'yı turladıktan sonra yorulup dönüş vaktini burada oturarak bekledik.Roma'nın kokusunu içimize iyice çektik:)


İspanyol Merdivenleri'nin tam karşısındaki cadde mağazalarla dolu.Antico Caffe Greco da burada.Methini çok duyduğumuzdan hemen içeri daldık ve kahveyle tiramisumuzu sipariş ettik.


Kesinlikle yediğimiz tiramisulardan çok farklıydı.İçerisinde kedidili bisküvisi yoktu mesela.Kreması alıştığımızın aksine muhallebiden daha sıvı.Ben çok beğendim tavsiye ederim.Fiyatı 10€ 'ydu diye hatırlıyorum.


6 yorum:

  1. Bu ara oldukça sık giden var Romaya
    büyükkk bir içtenlikle darısı başımıza diyorum
    harika bir rehber oldu bana :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende büyük bir içtenlikle inşallaahhh diyorum :)

      Sil
  2. Romaya gitmeyi ben de çok istiyorum :)Güzel kareler yakalamışsın canım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim:) Umarım birgün sana da gitmek nasip olur

      Sil
  3. oohh ne güzel yerler gezmişsin sen öyle :) bende istiyorum böyle tatil güzel yerler geziyim kısmet olursa balayına inşallah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Balayında bu kadar yorucu bir tatilden ziyade dinlenebilecek bir tatil tavsiye ederim canım :)

      Sil

Değerli yorumlar